AkrobatikEn af de ting Kina bl.a. er kendt for, er deres akrobatik. Vi har her i foråret 2 gange været inde at for se forestillingen "Dreaming Suzhou - The Grand Las Vegas Style Acrobatic and Ballet Show" - og det har begge gange været en flot, flot oplevelse!

Forestillingen opføres af Suzhou Moonlight Ballet & Circus Troupe - og har et budget på 15 millioner danske kroner! Hovedparten af deltagerne er talentfulde børn og unge, som hentes fra hele landet og her i Suzhou får en 3-årig uddannelse.

Shovet er bygget op af en blanding af moderne dans, ballet og akrobatik og er et orgie i lys og lyd. Numrene er en blanding af gamle traditioner tilsat moderne musik og lys, som gør det fantstisk spektakulært at overvære. Det hele foregår på en meget stor scene som dygtigt udnyttes.

Flere gange i løbet af shovet foregår det virkeligt svære aller bagerst på scenen, og man skal faktisk se godt efter for at "opdage" det, fordi der er farver, dans og musik i forgrunden, som tager opmærksomheden. Men det er på en måde med til at understrege, at de behersker deres kunnen til fuldkommenhed - det er bare helt naturligt, så det behøver ikke blive vist frem forrest på scenen.

Desværre optræder de for et særdeles utaknemligt kinesisk publikum. De kommer og går, snakker i mobiltelefon, ja de laver i det hele taget alt muligt andet. Kun udlændingene klapper begejstret efter hvert nummer - hvilket tydeligt er til glæde for de optrædende!


Her er et par billeder fra programmet - samt nogle billeder vi selv tog under forestillingerne.


Klik på billederne hvis du vil se dem i stort format)