På arbejdeVi er her for at stå for opførelsen af en ny fabrik for en stor dansk virksomhed - som gerne skulle komme til at se nogenlunde sådan ud:

Læs mere ved at følge et af disse link:

Suzhou Industrial Park
Arbejdsopgaven
Opstart på byggepladsen
Byggepladskontoret
Arbejdernes forhold
Sikkerhed på byggepladsen
Pælefundering
Vejarbejde
Betonkonstruktioner
Stålkonstruktioner
Om igen!
Fotoalbum

En del af Rambølls team


Den eksisterende fabrik i Suzhou

Virksomheden har allerede en fabrik i Suzhou, som de har haft siden 1995. Den ligger lidt øst for byens centrum i fase 1 af det, der hedder Suzhou Industrial Park, eller blot SIP.

Som på alle andre fronter her i Kina er der også godt gang i salget af pumper, så fabrikken har allerede i et par år været for lille. Virksomheden købte derfor nabobygningen - hvor Rambøll altså nu har fået kontor - for halvandet år siden og indrettede den til et par nye produktionslinier samt lager og testområde.

Det forslår dog ikke, så virksomheden har derfor købt en ny grund i fase 3 af industriparken - dvs. godt 12 km. længere mod øst - hvor vi nu går i gang med at opføre en ny fabrik med et produktionsareal på ca. 21.600 m2.


Rambølls kontor

Virksomheden har efter aftale stillet et kontor til rådighed for Rambøll, mens vi er her. Det ligger i en gammel bygning, som ligger lige ved siden af den nuværende administrationsbygning. En bygning som de har købt op og egentlig havde planer om at ombygge og lægge sammen med deres eksisterende fabrik. Det blev imidlertid aldrig til noget, i og med de nu har købt en ny grund, hvor vi skal bygge den nye fabrik.

Kontoret fungerer som et fælles byggekontor for Rambøll og virksomhedens projektgruppe. Det er meget praktisk i det daglige arbejde, og fungerer rigtig fint.

"Gammel" er et relativt begreb! Bygningen blev opført i 1995 - på samme tidspunkt som den bygning virksomheden har deres administration i i dag. Den er imidlertid bygget, som man nu gjorde dengang. Det vil bl.a. sige uden isolering i gulve og vægge, med et-lags glasruder og uden varme! Der har ikke været tradition at gøre mere - fordi det pr. definition ikke er vinter her syd for Yangtze floden! En definition Mao har ansvaret for, og som ikke helt holder stik med virkeligheden. Da jeg startede i begyndelsen af marts var der kun 6-8 °C udenfor - og så er der altså også koldt inde, når man skal sidde stille og arbejde!

Vi har dog heldigvis fået installeret 2 klimaanlæg, af en type som kan både varme og køle. Ulempen med denne type er, at termostaten sidder i selve aggregatet. Den slår derfor først til, når temperaturen i rummet allerede i et stykke tid har været for lav, og slår først fra igen, når den er alt for høj. Typisk svinger det fra ca. 19 °C til ca. 27 °C, når vi stiller setpunktet på 23 °C.


Arbejdspladsindretning

Ved første øjekast ser selve arbejdspladsen i byggekontoret fin ud. Der er nyt gulvtæppe på gulvet, nye skriveborde, nye kontorstole osv. Det varer dog ikke længe før det går op for mig, at der må gøres noget, hvis jeg skal sidde her det næste års tid!

Under bordet står et par små reoler til bl.a. pc og ringbind, således at man dårligt kan have benene der. Kontorstolene de bruger - og som virksomhedens medarbejdere i øvrigt selv har valgt - kan kun stilles i højden. Men desværre ikke højt nok til at passe til en udlænding som mig med lidt længere ben end gennemsnitskineseren. De er forsynet med armlæn - som i stolens øverste positioner gør, at stolen ikke kan komme ind under bordet.

Jeg var blevet lovet en direkte telefonlinie samt en ADSL datalinie - som jeg efter megen forhandling endelig fik i begyndelsen af April. Den er bedre end den almindelige 56K modem telefon linie jeg startede med - men der skal en del tålmodighed til når, der skal kommunikeres med Rambølls servere i Danmark!

Behøver jeg sige, at kineserne vist syntes, jeg er noget vanskelig, med alle de krav jeg stiller!