Bogcafeen


Klik på billederne hvis du vil se dem i stort format)

På turist gaden her i byen ligger en lille boghandel (Art and Cultural Bookstore). Sidste år da vi lige var flyttet til Suzhou har jeg kigget indenfor et par gange uden at opdage, at der var noget ovenpå. Det var først da vores kollegaer Poul og Fransisco fortalte, at de havde haft en hyggelig oplevelse oppe på 2.sal i boghandelen. På 2.sal er der nemlig udover en masse kunstbøger indrettet borde og stole. I det ene hjørne står nogle flotte strengeinstrumenter samt bambus fløjter som tilhører forskellige musikstuderende som kommer og øver jævnligt. Indretningen er meget enkel men hyggelig og afslappet. Overalt står kinesiske vaser og pensler og på væggene hænger nye og gamle billeder.

Her mødes mennesker over en kop grøn te, studerer, lytter til musik etc. Bogcafeen har åbent til klokken ca. 22.30 hver aften. Mia og jeg var en aften forbi og hørte en dygtig ung mand spille på strengeinstrumentet som kendes mere end 2000 år tilbage. Bemærk lige glasset med den grønne te, pigernes te er naturligvis serveret i porcelænskopper!

Musik på bogcafeen


Travlhed i køkkenet


Flere Rambøll kollegaer har nydt atmosfæren, teen og mange søde mennesker på dette sted mange aftener. Venskaber er blevet til. Forrige lørdag snuppede jeg en lille kogebog med op på 2. sal og snakken gik da omkring madlavning. Forsiden på kogebogen har et billede af kinesiske 'pork chops' som efter min mening er yderst velsmagende. Efter et par timers hygge havde vi aftalt, at der skulle laves mad hjemme hos mig. Det hele endte med, at seks kinesere dagen efter lavede hver sin ret hjemme hos os. Det var vældig hyggeligt og vi fik prøvet nogle retter som vi aldrig har smagt før. Der var røg i køkkenet og der blev brugt masser af olie, som er meget karakteristisk for kinesisk madlavning, i hvert fald på disse kanter. En af kineserne lavede bl.a. grisemave!

Besøgene i bogcafeen har givet rigtig mange hyggelige timer, som jeg sent vil glemme.

Rå grisemave!


Gnaveben i ølsovs


Tomat og æg


Fisk